Wedstrijden

In deze rubriek worden opmerkelijke Feyenoord-wedstrijden onder de loep genomen. Klik op de links hieronder voor wedstrijdverslagen van de meest memorabele overwinningen uit de clubgeschiedenis.

1993: MVV – Feyenoord

Met nog maar twee wedstrijden te gaan, lag eind mei 1993 de weg naar het eerste landskampioenschap in negen jaar voor Feyenoord open. Beide resterende wedstrijden moesten dan wel gewonnen worden. De eerste horde leek meteen ook de moeilijkste te zijn: MVV, dat nog volop streed om Europees voetbal.
Lees verder...

1980: Feyenoord – Ajax

De supporters die zich op 17 mei 1980 in een volledig uitverkochte Kuip hadden verzameld voor de finale van de KNVB-beker beleefden een primeur. Vier maal eerder hadden Feyenoord en Ajax elkaar in de beker getroffen, maar van een finale tussen de twee aartsrivalen was het tot dan toe nog nooit gekomen.
Lees verder...

1970: Feyenoord – Celtic

Op 6 mei 1970 kon Feyenoord in Milaan voetbalgeschiedenis schrijven door als eerste Nederlandse club beslag te leggen op de Europacup. Een uitgemaakte zaak was dat niet. De tegenstander in de finale was namelijk het Schotse Celtic Glasgow, de Europacupwinnaar van 1967, dat als uitgesproken favoriet aan de wedstrijd begon.
Lees verder...

1965: Feyenoord – Real Madrid

Na het landskampioenschap van 1965 mocht Feyenoord voor het eerst sinds het halen van de halve finale van de Europacup in 1963 weer deelnemen aan dit prestigieuze toernooi. De loting viel echter niet mee, Feyenoord stuitte al in de eerste ronde op een Europese grootheid: vijfvoudig winnaar Real Madrid.
Lees verder...