Wie is Wie

Deze 'Wie is Wie' bevat een uitgebreid overzicht van spraakmakende spelers, trainers en bestuurders die in de loop der jaren voor Feyenoord actief zijn geweest. Klik op een letter voor een overzicht van Feyenoorders wiens achternaam met de betreffende letter begint, korte schetsen van de personen in kwestie en eventuele links naar uitgebreidere profielen.

- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J
- K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z


De onderstaande profielen zijn onlangs toegevoegd.

Henk Duut (Speler 1982-1986)

Henk DuutVerdediger – Henk Duut brak begin jaren tachtig door uit de eigen jeugd. Hij kon uit de voeten op het middenveld en in de verdediging. In het kampioensjaar 1984 was de jonge Rotterdammer een waardevol selectielid en kwam regelmatig in actie. In 1986 vertrok Duut naar Fortuna, waar een hersenbloeding te vroeg een einde aan zijn carrière maakte.
Lees verder…

Piet Keur (Speler 1989-1991)

Piet KeurAanvaller – Piet Keur, die indruk had gemaakt bij Twente, deed het in zijn eerste seizoen in De Kuip met veertien goals niet bijzonder slecht. In zijn tweede seizoen verloor de kopsterke maar statische spits echter al snel zijn basisplaats en ging zo de boeken in als één van de vele mislukte opvolgers van Kindvall.
Lees verder…

Steve Wasiman (Speler 1989-1991)

Steve WasimanVerdediger – Steve Wasiman kwam op zesentwintigjarige leeftijd over van stadsgenoot Excelsior, maar de transfer van de Surinamer bleek geen succes. Wasiman kwam slechts een paar keer in actie en liep vervolgens een zware enkelblessure op, die uit zou lopen op zijn afkeuring als betaald voetballer.
Lees verder…

Josef Kaczor (Speler 1981-1982)
Jupp KaczorAanvaller - ‘Jupp’ Kaczor werd door Feyenoord voor 7 ton van de Bundesligaclub VfL Bochum overgenomen. De Duitse spits kon echter, mede door een slepende enkelblessure, geen potten breken in De Kuip. Na een verhuurperiode bij Eintracht Frankfurt besloot Kaczor een punt achter zijn carriere te zetten.
Lees verder…

Hans Posthumus (Speler 1970-1972)

Hans PosthumusAanvaller – Hans Posthumus werd, ter vervanging van de zomer 1970 vertrokken reservespits Ruud Geels, overgenomen van Wageningen. De besnorde Hardewijker was een productieve maar statische spits. Posthumus wist zijn draai in De Kuip nooit echt te vinden en vertrok na twee seizoenen naar België.
Lees verder…

Glenn Kwidama (Speler 1985-1986)

Glenn KwidamaAanvaller – Glenn Kwidama werd ontdekt tijdens een oefenduel op Curaçao aan het eind van het seizoen 1984/1985. De rappe Antilliaan werd op proef naar Rotterdam gehaald en wist zowaar een contract af te dwingen. Kwidama zou uiteindelijk driemaal voor Feyenoord in actie komen, als rechtsbuiten.
Lees verder…

Jan Boskamp (Speler 1966-1974)

Jan BoskampMiddenvelder – Jan Boskamp combineerde vechtlust met tactisch inzicht en een hard afstandsschot. Toch wist de Crooswijker nooit een vaste basisplaats te veroveren. Boskamp had namelijk de pech met Wim Jansen om een plek te moeten concurreren. Uiteindelijk besloot hij zijn geluk in België te zoeken.
Lees verder…

Pascal Bosschaart (Speler 2004-2006)

Pascal BosschaartVerdediger – Pascal Bosschaart deed het bij Utrecht als linksback en later als linkermiddenvelder zo goed dat hij werd getipt als international. Bij de club waar hij ooit zijn jeugdopleiding had genoten kon hij zijn faam echter niet waarmaken. Na twee jaar werd Bosschaart alweer doorverkocht aan ADO Den Haag.
Lees verder…

Philippe Leonard (Speler 2006-2007)

Philippe LeonardVerdediger – De Belgische international Philippe Léonard kwam dankzij een aflopend contract transfervrij over van Standard Luik. Feyenoord hoopte gratis een ervaren linksback binnen te hebben gehaald, maar al spoedig bleek dat de Belg weinig in De Kuip te zoeken had. Léonard kwam met name snelheid tekort.
Lees verder…

Radoslav Samardzic (Speler 1999-2003)

Radoslav SamardzicAanvaller – Radoslav Samardzic werd voor fl 1,5 miljoen gekocht van Heerenveen. Net als zijn vader was hij in De Kuip actief als vleugelspits, maar dan op links. Samardzic had het bij Volendam en Heerenveen behoorlijk gedaan, maar kwam voor de top flink tekort. In zijn tweede seizoen werd hij verhuurd aan RKC.
Lees verder…

Henrik Larsson (Speler 1993-1997)

Henke LarssonAanvaller – Henke Larsson werd mede op advies van Ove Kindvall naar Feyenoord gehaald. De spits manifesteerde zich in De Kuip als een dienende speler die zelf moeilijk tot scoren kwam, maar met zijn vele loopacties gaten trok voor andere spelers. Het vertrek van Larsson ging gepaard met een arbitragezaak.
Lees verder…

Ruud Geels (Speler 1966-1970)

Ruud GeelsAanvaller – Ruud Geels kwam als jong talent over van Telstar, maar moest het in de strijd om een basisplaats afleggen tegen Ove Kindvall. Toen nieuwe trainer Ernst Happel gedurende het seizoen 1969/1970 de indruk wekte de spits niet voor vol aan te zien, trok Geels zijn conclusies en vertrok naar Go Ahead.
Lees verder…

Stanislav Griga (Speler 1990-1992)

Stanislav GrigaAanvaller – Met Stanislav Griga arriveerde in de winterstop van het seizoen 1989/1990, toen Feyenoord er beroerd voorstond, een veelvoudig Tsjechoslowaaks international in De Kuip. Griga scoorde tijdens zijn debuut, tegen PSV, maar in de jaren die volgden kon de schlemielig ogende spits geen potten breken.
Lees verder…

Piet Kruiver (Speler 1962-1966)

Piet KruiverAanvaller – Piet Kruiver kwam over van het Italiaanse Vicenza. De spits ontpopte zich tot een waardige opvolger van Cor van der Gijp en won in 1965 de dubbel met Feyenoord. Kruiver, die zijn speelstijl zelf ooit omschreef als ‘stevig maar eerlijk’, moest het hebben van zijn inzet en zijn neusje voor de goal.
Lees verder…

Jan van Deinsen (Speler 1976-1983)

Jan van DeinsenMiddenvelder – Jan van Deinsen was gedurende zeven seizoenen in De Kuip actief. De linkspoot moest het vooral van zijn inzet en loopvermogen hebben. In 1980 won Van Deinsen zijn enige prijs met Feyenoord, de KNVB-beker. Enkele jaren later werd hij vanwege een zware enkelblessure afgekeurd.
Lees verder…