Wie is Wie - E

Feyenoord Wie is Wie. Een uitgebreid overzicht van spraakmakende spelers, trainers en bestuurders uit de Feyenoordgeschiedenis. Op deze pagina een overzicht van personen waarvan de achternaam begint met de letter E.

- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J
- K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z


Elmander, Johan
Elstrup, Lars
Emerton, Brett
Engelen, Ton van
Eriksen, John
Ernst, Dick
Esajas, Harvey
Everse, Jan


Johan Elmander (Speler 2000-2002)

Johan ElmanderAanvaller – Johan Elmander werd voor 6 miljoen gulden gekocht en gold als groot talent. De concurentie met Van Hooijdonk en Tomasson bleek echter een niet te nemen horde voor de jonge Zweedse spits. Een doorbraak bleef derhalve uit en na enkele verhuurperiodes verdween Elmander via een zijdeur uit De Kuip.
Geboortedatum: 27 mei 1981 (Alingsas, Zweden)
Competitiewedstrijden: 39 (3 doelpunten)

Lars Elstrup (Speler 1986-1988)

Lars ElstrupAanvaller – De Deense international Lars Elstrup kwam over van Bröndby, maar bleek ook de oplossing voor het spitsenprobleem waarmee Feyenoord in de tweede helft van de jaren tachtig te kampen had niet. Elstrup kwam later nog uit voor het Engelse Luton en kampte na zijn carrière met psychische problemen.
Geboortedatum: 24 maart 1963 (Raaby, Denemarken)
Competitiewedstrijden: 65 (9 doelpunten)

Brett Emerton (Speler 2000-2003)

Brett EmertonVerdediger – Brett Emerton gaf de voorkeur aan een rol op het middenveld, maar ontpopte zich in De Kuip tot een uitstekende rechtsback. Hij was een belangrijke pion in het team dat in 2002 de UEFA-Cup wist te winnen. Emerton moest de finale echter missen vanwege een schorsing ten gevolge van een onterechte gele kaart.
Geboortedatum: 22 februari 1979 (Bankstown, Australië)
Competitiewedstrijden: 92 (11 doelpunten)
Uitgebreid profiel: Brett Emerton

Ton van Engelen (Speler 1979-1982)

Ton van EngelenDoelverdediger – Ton van Engelen was reservekeeper bij PSV voordat Feyenoord hem aantrok als opvolger voor de naar AZ verkaste Eddy Treijtel. Hij verloor in de jaren die volgden echter de concurrentiestrijd met de jonge Joop Hiele. Tijdens het seizoen 1982/83 werd Van Engelen verhuurd aan GA Eagles.
Geboortedatum: 4 oktober 1950 (Den Bosch)
Competitiewedstrijden: 43 (0 doelpunten)

John Eriksen (Speler 1985-1986)

John EriksenAanvaller – John Eriksen kwam in 1985 over van FC Mulhouse. De Deen toonde zich een effectieve sluipschutter die een goede techniek koppelde aan een neusje voor de goal. Eriksen deed het met 22 doelpunten in 31 wedstrijden heel behoorlijk, maar werd vanwege geldgebrek na een jaar alweer verkocht.
Geboortedatum: 20 november 1957 (Svendborg, Denemarken)
Competitiewedstrijden: 31 (22 doelpunten)

Dick Ernst (Speler 1976-1978)

Dick ErnstAanvaller – Dick Ernst kwam als potentiële opvolger van Jorgen Kristensen over van de amateurclub ONA uit Gouda, maar de jonge linksbuiten kwam kwaliteit tekort om een vaste basisplaats te veroveren. Na zijn tijd bij Feyenoord zou Ernst nog een aantal jaar verdienstelijk actief zijn voor Excelsior.
Geboortedatum: 25 juli 1956 (Gouda)
Competitiewedstrijden: 9 (0 doelpunten)

Harvey Esajas (Speler 1993-1996)

Harvey EsajasVerdediger – Harvey Esajas maakte midden jaren negentig een paar seizoenen deel uit van de Feyenoord-selectie, maar kwam zelden in actie. Hoogtepunt was de goal die hij, bij zijn debuut, scoorde tegen Ajax. Dieptepunt was de ‘Helderse affaire’, toen Esajas een amateurspeler een gebroken kaak sloeg.
Geboortedatum: 13 juli 1974 (Amsterdam)
Competitiewedstrijden: 8 (1 doelpunt)

Jan Everse (Speler 1973-1976)

Jan EverseVerdediger – Jan Everse kwam als junior over van Xerxes en maakte al op negentienjarige leeftijd zijn debuut als linksback. Toen een vaste basisplaats bij Feyenoord uitbleef besloot Everse naar Ajax te vertrekken. In Amsterdam maakte een ernstige knieblessure in 1979 vroegtijdig een einde aan zijn voetbalcarrière.
Geboortedatum: 5 januari 1954 (Rotterdam)
Competitiewedstrijden: 46 (2 doelpunten)