Wie is wie - L

Feyenoord Wie is Wie. Een uitgebreid overzicht van spraakmakende spelers, trainers en bestuurders uit de Feyenoordgeschiedenis. Op deze pagina een overzicht van personen waarvan de achternaam begint met de letter L.

- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J
- K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z


Laan, Harry van der
Larsson, Henrik
Laseroms, Theo
Lazovic, Danko
Leerdam, Gerard van
Leonardo
Léonard, Phillipe
Linssen, Jan
Loen, John van
Lurling, Anthony


Harry van der Laan (Speler 1968-1972)

Harry van der LaanAanvaller – Harry van der Laan had zijn transfer naar Feyenoord verdiend door 21 goals in 30 wedstrijden voor FC Den Haag te scoren in het seizoen 1989-1990. In De Kuip kwam de spits, die zo’n fl.750.000 had gekost, echter niet uit de verf. Na één jaar keerde Van der Laan zo alweer terug naar Den Haag.
Geboortedatum: 24 februari 1964 (Gouda)
Competitiewedstrijden: 22 (9 doelpunten)

Henrik Larsson (Speler 1993-1997)

Henke LarssonAanvaller – Henke Larsson werd mede op advies van Ove Kindvall naar Feyenoord gehaald. De spits manifesteerde zich in De Kuip als een dienende speler die zelf moeilijk tot scoren kwam, maar met zijn vele loopacties gaten trok voor andere spelers. Het vertrek van Larsson ging gepaard met een arbitragezaak.
Geboortedatum: 20 september 1971 (Helsingborg, Zweden)
Competitiewedstrijden: 101 (26 doelpunten)

Theo Laseroms (Speler 1968-1972)

Theo LaseromsVerdediger – Theo Laseroms was een bikkelharde voorstopper die na een Amerikaans avontuur bij Feyenoord terecht kwam en samen met Rinus Israel uitgroeide tot een gevreesd centraal duo. IJzeren Rinus verzorgde de opbouw, terwijl Theo de Tank zich concentreerde op het uitschakelen van de vijandelijke spits.
Geboortedatum: 8 maart 1940 (Roosendaal)
Competitiewedstrijden: 123 (4 doelpunten)
Uitgebreid profiel: Theo Laseroms

Danko Lazovic (Speler 2003-2005)

Danko LazovicAanvaller – Danko Lazovic werd voor € 7 miljoen overgenomen van Partizan Belgrado. De jonge spits wist echter geen moment te rechtvaardigen dat er een clubrecord aan transfergeld aan hem was uitgegeven. Lazovic legde het in de concurentie om een basisplaats hopeloos af tegen Kuijt, Buffel en later Kalou.
Geboortedatum: 17 mei 1983 (Kragujevac, Joegoslavië)
Competitiewedstrijden: 41 (9 doelpunten)

Gerard van Leerdam (Voorzitter 1908-1911)

Gerardus van LeerdamBestuurder – Gerard van Leerdam was één van de oprichters van Feyenoord en speelde als linkshalf mee in het eerste team dat ooit namens de vereniging het veld betrad. Hij was tevens de eerste voorzitter van de club, die werd opgericht onder de naam Wilhelmina, maar al snel tot Celeritas werd omgedoopt.
Geboortedatum: —
Competitiewedstrijden: —

Leonardo (Speler 2000-2005)

LeonardoAanvaller – Leonardo Vitor Santiago werd al op jonge leeftijd uit de sloppen van Rio weggeplukt. De Braziliaanse dribbelaar gold als een groot talent en debuteerde sterk, maar wist zijn belofte door blessureleed, concurentie en een gebrekkige mentaliteit uiteindelijk nooit helemaal in te lossen en vertrok in 2005 naar NAC.
Geboortedatum: 9 maart 1983 (Brazilië)
Competitiewedstrijden: 55 (4 doelpunten)
Uitgebreid profiel: Leonardo

Philippe Leonard (Speler 2006-2007)

Philippe LeonardVerdediger – De Belgische international Philippe Léonard kwam dankzij een aflopend contract transfervrij over van Standard Luik. Feyenoord hoopte gratis een ervaren linksback binnen te hebben gehaald, maar al spoedig bleek dat de Belg weinig in De Kuip te zoeken had. Léonard kwam met name snelheid tekort.
Geboortedatum: 14 februarie 1974 (Luik, België)
Competitiewedstrijden: 2 (0 doelpunten)

Jan Linssen (Speler 1932-1953)

Jan LinssenAanvaller – Liefst 21 seizoenen kwam linksbuiten Jan Linssen uit in het eerste van Feyenoord. Zo droeg hij zijn steentje bij aan het winnen van drie landstitels en één beker. Linssen, die bekend stond om zijn zeer sportieve gedrag, dankte zijn bijnaam Schuiffie aan zijn specialisme, een zuivere schuifpass met binnenkant voet.
Geboortedatum: 19 januarie 1913 (Rotterdam)
Competitiewedstrijden: 346 (91 doelpunten)

John van Loen (Speler 1993-1995)

John van LoenAanvaller – John van Loen werd om onduidelijke redenen begin 1993 aangetrokken. Kiprich was bezig aan zijn beste jaar en Obiku was aanwezig als stand-in. De sympathieke maar beperkte spits had bij Anderlecht en Ajax al aangetoond niet geschikt te zijn voor de top en imponeerde ook in De Kuip nooit echt.
Geboortedatum: 4 februari 1965 (Utrecht)
Competitiewedstrijden: 54 (17 doelpunten)

Anthony Lurling (Speler 2002-2004)

Anthony LurlingAanvaller – Anthony Lurling werd gehaald als opvolger van Jon Dahl Tomasson terwijl er voor de posities waarop hij uit de voeten kon een overvloed aan jong talent rondliep en stond zo symbool voor een falend jeugdbeleid. De miljoenenaankoop bleek ook nog eens zwaar tekort te komen voor de top.
Geboortedatum: 22 april 1977 (Den Bosch)
Competitiewedstrijden: 58 (8 doelpunten)