Wie is Wie - S

Feyenoord Wie is Wie. Een uitgebreid overzicht van spraakmakende spelers, trainers en bestuurders uit de Feyenoordgeschiedenis. Op deze pagina een overzicht van personen waarvan de achternaam begint met de letter S.

- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J
- K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z


Sabau, Ioan
Saganowski, Marek
Sahin, Nuri
Samardzic, Radoslav
Schoenmaker, Lex
Scholten, Arnold
Schouten, Henk
Smolarek, Ebi


Ioan Sabau (Speler 1990-1992)

Ioan SabauMiddenvelder – Ioan Ovidiu Sabau werd gehaald als grote man op het middenveld, maar wist mede door blessureleed nooit geheel aan de verwachtingen te voldoen. Omdat zijn salaris na de ondergang van HCS als een molensteen om de nek van de club hing, werd de recordaankoop al na twee jaar weer verkocht.
Geboortedatum: 12 februari 1968 (Câmpia Turzii, Roemenië)
Competitiewedstrijden: 49 (8 doelpunten)

Marek Saganowski (Speler 1996-1997)

Marek SaganowskiAanvaller – Marek Saganowski kwam op jonge leeftijd over van LKS Łódź. De Pool maakte in De Kuip echter weinig indruk en werd na een half jaar verhuurd aan HSV om, toen hij daar ook geen potten kon breken, uiteindelijk terug te keren naar Łódź. Saganowski zou het later nog tot international schoppen.
Geboortedatum: 31 oktober 1978 (Lodz, Polen)
Competitiewedstrijden: 7 (0 doelpunten)

Nuri Sahin (Speler 2007-2008)

Nuri SahinMiddenvelder – Nuri Sahin was op huurbasis actief in De Kuip. De jonge Turk beschikte over een uitstekende techniek en kreeg van coach Bert van Marwijk veel speeltijd. Omdat een optie tot koop ontbrak, keerde Sahin ondanks zijn goede prestaties na een jaar weer terug naar zijn club Borussia Dortmund.
Geboortedatum: 5 september 1988 (Lüdenschein, Duitsland)
Competitiewedstrijden: 29 (6 doelpunten)

Radoslav Samardžić (Speler 1999-2003)

Radoslav SamardzicAanvaller – Radoslav Samardzic werd voor fl 1,5 miljoen gekocht van Heerenveen. Net als zijn vader was hij in De Kuip actief als vleugelspits, maar dan op links. Samardzic had het bij Volendam en Heerenveen behoorlijk gedaan, maar kwam voor de top flink tekort. In zijn tweede seizoen werd hij verhuurd aan RKC.
Geboortedatum: 17 oktober 1970 (Novi Sad, Joegoslavië)
Competitiewedstrijden: 14 (1 doelpunt)

Lex Schoenmaker (Speler 1971-1975)

Lex SchoenmakerAanvaller – Lex Schoenmaker zag zich geconfronteerd met de onmogelijke opgave Ove Kindvall te doen vergeten en ging de geschiedenis in als de eerste mislukte opvolger van de Zweed. In de jaren die volgden zou het publiek in De Kuip ontdekken dat de van ADO afkomstige spits zo slecht nog niet was geweest.
Geboortedatum: 28 augustus 1947 (Den Haag)
Competitiewedstrijden: 104 (48 doelpunten)

Arnold Scholten (Speler 1990-1995)

Arnold ScholtenMiddenvelder – Arnold Scholten was een alleskunner die, behalve als middenvelder, ook als rechts- en linksback werd ingezet en zo betrokken was bij het winnen van vijf prijzen. Scholtens briljante bijnaam, de Witte Socrates, verwees naar de aanvoerder van het Braziliaanse team op het WK-Voetbal 1982.
Geboortedatum: 6 december 1962 (Den Bosch)
Competitiewedstrijden: 165 (20 doelpunten)

Henk Schouten (Speler 1955-1963)

Henk SchoutenAanvaller – De van Holland Sport afkomstige Henk Schouten was een technisch begaafde linksbinnen die behoorde tot de eerste lichting spelers die betaald voetbal speelden in dienst van Feyenoord. Schouten scoorde in 1956 tegen De Volewijckers maar liefst 9 goals in één wedstrijd, een absoluut record.
Geboortedatum: 16 april 1932 (Rotterdam)
Competitiewedstrijden: 194 (119 doelpunten)

Ebi Smolarek (Speler 2000-2004)

Ebi SmolarekAanvaller – Ebi Smolarek wam al als jeugdspeler terecht bij de club waar zijn vader Wlodi ook ooit voor speelde. HIj maakte deel uit van een talentvolle generatie, die de club de eerste A-jeugdkampioenschapen in jaren bezorgde. De linksbuiten wist echter nooit een vaste basisplaats te veroveren in Feyenoord 1.
Geboortedatum: 9 januari 1981 (Polen)
Competitiewedstrijden: 68 (12 doelpunten)