Wie is Wie - F

Feyenoord Wie is Wie. Een uitgebreid overzicht van spraakmakende spelers, trainers en bestuurders uit de Feyenoordgeschiedenis. Op deze pagina een overzicht van personen waarvan de achternaam begint met de letter F.

- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J
- K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z


Fafié, Ab
Farouk, Haytham
Farrington, Mark
Formannoy, Jan
Formenoy, Ok
Fransen, Piet
Fräser, Henk


Ab Fafié (Speler 1958-1963, Trainer 1984-1986)

Ab FafieVerdediger – Ab Fafié debuteerde op jonge leeftijd, maar bleef steken op vier wedstrijden en zocht zijn heil daarop elders. Hij keerde terug in De Kuip als trainer en was assistent-coach toen Feyenoord in 1984 de dubbel wist te winnen. Fafié slaagde er echter niet in om dat succes als hoofdcoach te herhalen.
Geboortedatum: 4 maart 1941 (Rotterdam)
Competitiewedstrijden: 4 (0 doelpunten)

Haytham Farouk (Speler 1996-1997)

Haytham FaroukVerdediger – De Egyptische international Haytham Farouk werd in de zomer van 1996 weggeplukt bij Olympia Alexandrië, maar wist in De Kuip niet te overtuigen. Farouk kwam vier keer in actie, waarvan twee keer in competitieverband, één keer in het kader van de KNVB-Beker en één keer voor de UEFA-Cup.
Geboortedatum: 4 januari 1971 (Alexandrië, Egypte)
Competitiewedstrijden: 2 (0 doelpunten)

Mark Farrington (Speler 1991-1991)

Mark FarringtonAanvaller – Mark Farrington was een klassiek voorbeeld van een paniekaankoop. Hij werd gekocht toen de club in de winter van 1991 dramatisch draaide. Farrington had in de eerste divisie eens 19 goals gemaakt in één jaar, maar verder nergens ooit aangetoond een topspits te zijn en mislukte dan ook volkomen.
Geboortedatum: 15 juni 1965 (Engeland)
Competitiewedstrijden: 5 (1 doelpunt)

Jan Formannoy (Speler 1984-1986)

Jan FormannoyDoelverdediger – Jan Formannoy had er al een lange carrière in dienst van NEC, Sparta en Willem II opzitten toen hij in De Kuip neerstreek. De ervaren doelman was twee seizoenen actief als reservedoelman achter Joop Hiele. Formannoy kwam twee keer in actie, één keer in de competitie en één keer in de beker.
Geboortedatum: 3 september 1953 (Tilburg)
Competitiewedstrijden: 1 (0 doelpunten)

Ok Formenoy (Speler 1921-1923)

Ok FormenoyAanvaller – Ok Formenoy was een getalenteerde linksbinnen, maar zijn naam gold voor de oorlog vooral als synoniem voor overloper, vanwege zijn keuze om naar Sparta over te stappen. Vlak voor die overstap zou Formenoy ook nog eens een wedstrijd aan de club uit Rotterdam-West hebben verkocht.
Geboortedatum: 16 maart 1899 (Rotterdam)
Competitiewedstrijden: 44 (30 doelpunten)

Piet Fransen (Speler 1965-1967)

Piet FransenMiddenvelder – Piet Fransen kwam als international over van GVAV. De Groninger stond bekend om zijn inzet en tactisch inzicht en vond al snel zijn draai in De Kuip. Toch keerde Fransen na een verblijf van slechts twee seizoenen alweer terug naar het noorden omdat zijn vrouw last van heimwee had.
Geboortedatum: 5 juli 1936 (Groningen)
Competitiewedstrijden: 40 (6 doelpunten

Henk Fräser (Speler 1990-1998)

Henk FraserVerdediger – Henk Fraser werd voor het forse bedrag van twee miljoen gulden gekocht van Roda JC, in een periode dat bij Feyenoord kwistig werd gestrooid met geld dat de club eigenlijk niet bezat. Fraser groeide in Rotterdam uit tot een gevreesde mandekker, maar kampte ook met het nodige blessureleed.
Geboortedatum: 7 juli 1966 (Paramaribo)
Competitiewedstrijden: 138 (15 doelpunten)